Levandulový cheesecake

 

 

Můj nejoblíbenější dezert je cheesecake.Rada si vytvářím nové a nové varianty.

Tahle varianta vznikla v mé kuchyni pro workshop levandule všemi smysly.

Pro velký úspěch, který cheesecake měl, přidávám recept.

Budete potřebovat:

Těsto:

balíček sušenek 200-250g /ideálně karamelové/

80g rozpuštěného másla

Náplň:

3 vajíčka

100g cukru 

citronová kůra

3- 4 Polévkové lžíce levandulového sirupu

1 polévková lžíce sušených levandulových květu

500g měkkého tvarohu 

 

  1. Sušenky rozdrtíme nebo umeleme, máslo rozpustíme a smícháme to dohromady. Směsí vyplníme kulatou keramickou formu.
  2. V robotu nebo v míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme citr. kůru, levandulový sirup, květy a tvaroh.
  3. Tvarohovou náplň vylijeme na sušenkovou směs a dáme péct do trouby na 160°C cca 1 hodinu.
  4. Po upečení necháme vychladnout v lednici ideálně do druhého dne.
  5. Dobrou chuť

 

Jeden komentář u “Levandulový cheesecake”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.