Levandulový sirup

Už pár let si vyrábím své vlastní sirupy ze všech možných bylinek.

Dnes si pojďte se mnou  vyrobit sirup levandulový.

Budete potřebovat:

500g čerstvých levandulových květu

3 citrony

2 kg cukru

1,5 litrů vody

Levandulové květy dejte do hrnce s vodou a přidejte dobře omyté pokrájené citrony.

  1. Uvařte vodu a zalijte levanduli s citronem, tak aby bylo vše ponořené pod vodou. Nechte 24 hodin louhovat.
  2. Druhý den výluh sceďte a opět přiveďte k varu. Za stálého míchání přisypeme cukr, nechte ho rozpustit a vařte sirup do požadované hustoty.
  3. Horký levandulový sirup naplňte do lahviček a zavřete. K rychlé spotřebě stačí skladovat v lednici. Když to chcete skladovat déle, tak je dobré to sterilovat v troubě.

Používejte k přípravě domácí limonády nebo k ochucení nápojů či pokrmů. Můžete použít před spaním, při nespavosti a nervozitě. Skvělý je s bílým jogurtem a ovesnými vločkami.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *